LED

Ecosavers mission är att erbjuda effektiva lösningar för att utveckla verksamheten hos våra kunder, energieffektivt och genom att erbjuda produkter utifrån ett Cirkulära Ekonomins principer.

LED skapar nu nya möjligheter att i små steg påbörja detta arbete

 

Genom att titta på ”offgrid” lösningar har vi sett till att alla våra lösningar genererar energibesparing, som bidrar till bevarandet av miljön och en hållbar tillväxt. Nu kan vi även erbjuda er ett nytt koncept som bygger på att vi hjälper att ta fram en kartläggning av er nuvarande belysning och tar fram ett underlag till ny energieffektiv LED belysning. Ni får en offert och leverans direkt från fabrik utan mellanhänder. Vi arbetar direkt med fabriken som deras externa säljkår. Det gör att vi kan erbjuda er mycket konkurrenskraftiga priser, snabb leverans samt hög kvalitet frånTurkiets bästa producenter som producerar mycket av Siemens belysningar. Turkiet är på snabb frammarsch vad gäller LED genom sin stora byggboom och höga elpriser..

Vi har arbetat med LED sedan det introducerades på marknaden och nu kan man säga att tekniken är väl utvecklad och testad.

 

 

 

 

 

LED – framtidens belysning

Belysning med LED (Light Emitting Diode) är det största framsteget i belysningens historia sedan Thomas Alva Edison i december 1879 visar upp sin första funktionella glödlampa. LED ger obegränsad frihet när det gäller färger, dynamiska lösningar och armaturer som kan integreras i olika miljön. LED är dessutom energieffektiva med mycket lång livslängd. LED avger mycket mindre värme än glödlampor och tål mera än fluorescerande lampor. Den otroliga utvecklingen av ljusstarka LED har inneburit en revolutionerande förändring för belysning av hem, kontor, butiker och stadsmiljöer.

 

Fördelar med LED

Storlek LED är små, allt ifrån 0,4 mm till 45 mm

 

Energieffektiva LED är betydligt mer energieffektiva än vanliga glödlampor, halogenlampor, kvicksilverlampor, högtrycksnatriumlampor och lågenergilampor

 

Färg LED kan ge specifika färger utan att färgfilter behöver används

 

Tändtid LED tänds direkt

 

Dimbarhet LED kan dimmas

 

Värmeutveckling LED avger obetydlig värme (infraröd strålning) som kan skada textilier, mat och andra föremål

 

Tålighet LED tål stötar och vibrationer bättre än glödlampor, lysrör och lågenergilampor

 

Livslängd LED har lång livslängd, upp till 100 000 timmar jämfört med en glödlampa ca 1 000 timmar, en halogenlampa ca 4 000 timmar och en lågenergilampa ca 15 000 timmar

 

Ljusspridning LED kan utformas med att de fokuserar ljuset till en stråle med bestämd spridningsvinkel, glödlampor, halogenlampor, kvicksilverlampor, högtrycksnatriumlampor och lysrör måste ha en extern reflektor för att samla upp och fokusera ljuset

 

Tungmetaller LED innehåller inget kvicksilver, vilket lysrör, kvicksilverlampor och lågenergilampor gör

 

Kostnad LED totala driftskostnad (inköp och livslängd) är billigare än glödlampor, halogenlampor, kvicksilverlampor, högtrycksnatriumlampor och lågenergilampor

Miljövänliga LED lampor och lysdioder

Ersätt gamla omoderna, miljöfarliga, energiineffektiva glödlampor, halogenlampor, kvicksilverlampor, högtrycksnatriumlampor och lågenergilampor till moderna LED lampor (lysdioder). Våra LED lampor innehåller varken bly eller kvicksilver och är ett mycket miljövänligt belysningsalternativ och är godkända enligt RoHS-direktivet.

 

LED belysning sparar pengar och ger energibesparing

Genom att ersätta befintlig belysningen i ett hem, kontor, fabrik, lager, skola, offentlig miljö m.m. sänker man driftskostnaden, vilket innebär en betydande besparing. Investeringskostnaden kan till en början verka hög, men om man ser till LED belysningens mycket långa livslängd och energieffektivitet är det en mycket god affär att byta till LED, lampbytena minskat nästan till noll och energiförbrukningen minskar drastiskt, vilket innebär ett minskat koldioxidsutsläpp.